Blogi

16.03.2020

Etätyö sujuu näillä vinkeillä

By Reeta Laamo

Jaa

LinkedInissä näkyi lähipäivinä jonkin yrityksen englanniksi kirjoitetut etätyöohjeet jaettavaksi. Kadotin jo lähteen, mutta tässä nyt jotakuinkin sama käännettynä ja muokattuna:

  • Käy aamukävelyllä! Nyt kun työmatkoja ei ole, kannattaa virkistää aivot kävely- tai juoksulenkillä.
  • Pue vaatteet. Vaikka kotona ollessa houkutus kalsareissa tai yöpaidassa työskentelyyn onkin suuri, pue kuitenkin työpäivän ajaksi normaalit vaatteet, jotta saat työpäivän päätteeksi vaihdettua vapaalle.
  • Pidä taukoja. Kahvitauko, lounastauko, juttelutauko, venyttelytauko. Työn tauottaminen auttaa jaksamaan.
  • Muista ergonomia. Kotona työtuoli ja -pöytä eivät ole ehkä parhaat mahdolliset, joten jaloittele välillä. Toimistolta voi hakea oman tuolin, jumppapallon tai satulatuolin kotiin.
  • Koska karanteenissa ihmiskontakteja on vähemmän, käytä etäpalaverissa videonäkymää. Neuvottelut sujuvat mukavammin, kun näet toisen kasvot ja ilmeet.
  • Hyödynnä työmatkoissa säästetty aika harrastuksiin sekä perheen, puolison tai kaverin kanssa hengailuun.

Pidemmällä aikavälillä rytmistä ja rutiineista on hyvä pitää kiinni, vaikka asioita joutuisikin järjestämään luovemmin. Meillä esimerkiksi viikoittaista joogaa on jo ehdotettu pidettäväksi videoitse kaikille samaan aikaan, sekä yhteisiä kahvitaukoja toivottiin pidettävän hangoutsissa. Onneksemme nopeat verkkoyhteydet mahdollistavat näiden hyvien ideoiden toimeenpanon.

Pidetään siis hommat rullaamassa, jotta kaikille riittäisi työtä jatkossakin. Muistetaan myös erottaa työaika vapaa-ajasta. Hyvää työviikkoa!

Lisää ajankohtaisia