Blogi

29.02.2020

Koodia metsästä

By Reeta Laamo

Jaa

Yksi redandbluen arvoista on “Keep growing”, joka tarkoittaa käytännöntasolla jatkuvaa osaamisen kehittämistä, mutta myös kasvamista ihmisenä.

Ammatillisen osaamisen kehittämiseen kaikilla työntekijöillä on käytössä henkilökohtainen koulutusbudjetti, jonka saa käyttää oman vuotuisen oppimissuunnitelman mukaiseen koulutukseen joko Suomessa tai ulkomailla.

Koulutuksen puitteissa on matkusteltu käyttäjäkokemukseen ja webbikehittämiseen liittyvissä seminaareissa ja yövytty AirBnB:issä ympäri Eurooppaa. Viime vuonna tekkitiimi päätti kuitenkin mennä Espooseen. Tiimi sulkeutui pariksi päiväksi mökkiin koodaamaan Korpilammen rannalle.

Progressive Web Appillä natiivisovelluksen ominaisuudet verkkopalveluun

Techriitin tavoitteena oli luoda redandbluelle myynnin työkalu, jolla voidaan esitellä WordPressin uutta sisällönhallintaa Gutenbergiä yhdistettynä PWA (progressive web app) ominaisuuksiin.

Sovellus on käytännössä Reactilla toteutettu verkkosivusto, joka voidaan tallentaa puhelimen työpöydälle kuvakkeena minkä tahansa natiivisovelluksen tapaan. Tiimi loi oman redandblue-pwa-lisäosan, joka hakee automaattisesti teemaan manifest-tiedoston, jolla puhelimet ja  läppärit hakevat ikonin ja värin työpöytäsovellukselle.

Sovelluksella on mahdollista saada puhelimeen ilmoituksia tilaamalla eri kategorioiden sisältöjä itselleen. Sovellus toimii myös ilman verkkoyhteyttä. Jotta hommat ei olisi mennyt liian tylsäksi, asennettiin sovellukseen myös ns. partymode, josta sovelluksessa lähtee bileet käyntiin (musiikki ja vaihtuvat värit).

Palvelun sisältöä hallitaan WordPressin Gutenbergillä, jolla voidaan luoda monenlaisia erityyppisiä lohkomaisia sisältöosioita samaan sivupohjaan.

Metsä tehokkaana työympäristönä

Projektia varten tiimi loi kanban-taulun, josta jokainen devaaja poimi itselleen tehtäviä parin päivän koodaussession ajan. Projektin etenemistä seurattiin aktiivisesti, mutta koodauksen ohessa ehdittiin juosta metsässä otsalamput otsalla, lämmittää rannan puusauna, kokata ja tilata pizzaa.

Tiimi oli yhtä mieltä siitä, että vierailu Espoon metsissä oli yhdistelmä todella tehokasta työaikaa, uuden oppimista ja mukavaa tiimihengen kasvatusta. Retki onnistui sen verran hyvin, että seuraavat kaksi techriittiä on jo varattu kalentereihin toukokuulle. Silloin agendalla on redandbluen uuden brändin ja strategian mukaisen saitin kehitys, jossa on tarkoitus kokeilla uusia toteutustapoja ja teknologioita. Sitä odotellessa siis!

Lisää ajankohtaisia