Blogi

16.07.2015

Miksi valita WordPress?

By Reeta Laamo

Jaa

WordPress on kasvanut aikuiseksi. Blogialustaksi syntynyt julkaisujärjestelmä pyörittää nykyään suurten lehtitalojen ja korporaatioiden verkkosivuja.

Tällä hetkellä WordPress on ylivoimaisesti suosituin julkaisujärjestelmä 65 % markkinaosuudellaan, ja sen verkkokauppa-alustaa WooCommercea hyödyntää joka kolmas verkkokauppa. Miksi WordPress on sitten niin suosittu?

Aktiivinen kehitys

Markkina-asemansa johdosta WordPress kehittyy nopeasti. Julkaisualustaa ja liitännäisiä kehittää satoja tuhansia kehittäjiä ympäri maailmaa.

Laajennettavuus

WordPress-yhteisö on luonut tuhansia liitännäistä, jotka mahdollistavat ominaisuuksien – kuten keskustelufoorumeiden, verkkokauppatoimintojen ja muokattavien lomakkeiden – luomisen hyvin kustannustehokkaasti.

Ilmainen

WordPress on lisenssivapaa julkaisujärjestelmä. Osa liitännäisistä maksaa joitakin kymppejä kuussa ja ylläpitopalvelu toiset saman verran. Ollaan kuitenkin kaukana tuhansien eurojen käyttöönottokustannuksista.

Laaja tuki

Koska WordPress on suosittu, se on myös laajasti tuettu. Suomessa on satoja WordPress-kehittäjiä, joten sivustoja voidaan jatkokehittää toimittajariippumattomasti.

Moderni alusta

WordPress-järjestelmän alusta on nykyaikainen ja älykäs. Teknologian tulevaisuus näyttää hyvältä, joten kehitys jatkuu varmasti lähivuosina samaan aikaan, kun vanhat teknologiat – kuten Joomla – vaipuvat unholaan.

Helppokäyttöisin järjestelmä

Julkaisujärjestelmän käyttö on yhtä helppoa kuin sähköpostin kirjoittaminen. Gutenberg-editori mahdollistaa modulaariset sivupohjat ja monipuoliset sisältömuodot.

Hakukoneystävällisyys

Julkaisujärjestelmä on rakennettu hakukoneystävällisyys huomioiden. WordPressillä luodut sivut indeksoituvat erinomaisesti Googlessa.

Kustannustehokkuus

WordPress on kustannustehokas – sivujen pystyttäminen on nopeaa ja ketterää verrattuna vaikkapa Drupal tai EpiServer -sivustoihin.

Turvallinen

WordPress kehittyy jatkuvasti, joka pitää alustan turvallisena. Hyvällä palvelinratkaisulla, yhteisön suosittamilla liitännäisillä ja kevyellä ylläpitosopimuksella WordPress-sivustot pysyvät turvallisina.

Olemme valinneet WordPressin yllämainittujen syiden vuoksi sekä siksi että WordPress mahdollistaa täysin räätälöitävät ratkaisut. Jokainen projekti lähtee asiakkaan ja kohderyhmän tarpeista, eikä siitä mitä julkaisujärjestelmän tai teeman avulla pystyy tekemään. WordPress on paras työkalu suunnittelijalle ja asiakkaalle.

Lisää ajankohtaisia