Blogi

11.06.2021

Prosessit kuntoon ja mereen uimaan

By Reeta Laamo

Jaa

Redandbluen liiketoiminta ja henkilöstömäärä kasvoi viime vuonna voimakkaasti. Yhä useampi asiakkaamme haluaa kehittää verkkopalveluitaan ja -kauppojaan aktiivisesti, jopa viikkotasolla. Aikaisemmin suurimmalta osalta projekteihin keskittyneen toiminnan suhteen tämä muutos on vaatinut muutosta myös redandbluen prosesseihin ja tapaamme varata asiantuntijoita jatkokehitykseen.

Koronavuosi joudutti vääjäämätöntä sisäisten prosessien kehityshanketta myös kasvaneella digitaalisten varausjärjestelmien, verkkokauppojen ja koulutusalustojen kysynnällä. Laajempiin kokonaisuuksiin tarvittiin uutta projektimallia pikaisesti.

Jotta saimme prosessit uudistettua yhtenä yrityksen historian kiireisimpänä aikana, käytimme työpajojen vetämiseen ja projektin läpivientiin ulkoista konsulttia. Yhdessä Innoman-yrityksen ja halukkaiden henkilöstön edustajien kanssa kävimme läpi kaikki yrityksen prosessit myynnistä ylläpitoon. Työpajojen satoa on jalkautettu käytäntöön läpi vuoden.

Prosessiprojekti sai päätöksen redandbluen kesäpäivillä, jossa kävimme vielä koko henkilöstön kanssa keskustellen läpi uusien prosessien malleja ja työpajojen antia. Eri asiantuntijoiden osallistamisella projektiin saimme arvokasta tietoa projektien eri vaiheiden kompastuskivistä ja ratkaisuehdotuksia suoraan henkilöstöltä. Koska toimintatavat eivät ole koskaan täydellisiä, jatkamme hyvin alkanutta hanketta jatkuvan palautteen keräämisellä ja prosessien muokkaamisella entistä paremmiksi.

Redandbluen kesäjuhlat sujuivat muuten mukavissa merkeissä meren rannalla Villa Furuvikin tunnelmallisessa kartanomiljössä itä-Helsingissä. Virallisen osuuden lisäksi saunoimme, istuimme paljussa, grillasimme ja vaihdoimme kuulumisia livenä pitkään jatkuneen etätyöputken päätteeksi. Yhteisten tapaamisten arvo on ollut nyt isossa roolissa etenkin, kun olemme rekrytoineet useita asiantuntijoita etänä eikä livetapaamisia ole välttämättä uusien työkaverien kanssa ollut ollenkaan.

Heinäkuussa suuri osa porukastamme lomailee, mutta support palvelee tuttuun tapaan. Hyvää kesää asiakkaille ja yhteistyökumppaneille!

Petteri on redandbluen toinen perustaja ja kokenut suunnittelija.

Petteri Laamo

040 194 4421

Lisää ajankohtaisia