Saavutettavuus

Verkkopalveluiden saavutettavuus hyödyttää kaikkia, vaikka se onkin nyt pinnalla EU:n saavutettavuusdirektiivin vuoksi. Kolmivaiheisen aikataulun mukaan kaikkien verkko- ja mobiilipalveluiden tulisi olla saavutettavia viimeistään kesällä 2021.

Saavutettavuusdirektiivi koskee julkishallinnon digitaalisia palveluita kuten kuntien, oppilaitosten, virastojen, ministeriöiden ja seurakuntien verkkopalveluita, mutta tekemällä verkkopalvelusta saavutettavan autetaan ihan kaikkia käyttäjiä. Saavutettavuuden avulla voidaan myös löytää myynnillisesti uusia kohderyhmiä verkossa.

redandbluen asiantuntijatiimi on käyttettävissäsi arvioimaan sivustosi saavutettavuutta käytettävyyden, teknisen toteutuksen ja sisällön osalta.

 

 

Redandblue Design for all -paketti sisältää:

Asiantuntija-arvio

Käytettävyysasiantuntija käy sivuston läpi ja havainnoi sivuston helppokäyttöisyyttä sekä sisältöä WCAG 2.1 -ohjeistoon peilaten.

Käyttäjätestaus oikeilla ihmisillä

Testaamme palvelua kolmella sivuston kohderyhmään kuuluvalla erityisryhmän edustajalla.

Tekninen auditointi

Sivusto testataan erilaisilla verkkotyökaluilla, jotka etsivät koodista saavutettavuusvirheitä.

Yhteenvetoraportti ja kehitysehdotukset

Teemme yhteenvedon havaituista virheistä ja ehdotamme niille toimenpiteet priorisoituna kolmeen kategoriaan kriittisyyden perusteella.

Miten saavutettava verkkopalvelusi on?

Autamme kartoittamaan sivustosi saavutettavuustason ja teemme yhteenvedon sekä kehitysehdotukset.

Design for all -paketin sisältö:

  • Asiantuntija-arvio
  • Tekninen auditointi
  • Käyttäjätestaus kohderyhmän edustajilla
  • Yhteenveto ja kehitysehdotukset
  • Hinta alk. 2900 € + alv.

Ota yhteyttä ja sovitaan tapaaminen:

Reeta Laamo
Designer, Co-founder
044 362 7714
reeta@redandblue.fi

verkkopalveluiden saavutettavuus

Blogissa:

Verkkopalveluiden saavutettavuus yhdenvertaisuuden pohjana

Digitaalisten palveluiden suunnittelijoiden ja toteuttajien vastuulla on varmistaa, että samat mahdollisuudet ovat digitaalisissa kanavissa avoinna kaikille ihmisille. Myös niille, joilla jokin toimintarajoite heikentää esimerkiksi mahdollisuutta käyttää hiirtä, nähdä haaleita kontrasteja, lukea ja ymmärtää vaikeaselkoista tekstiä tai hahmottaa pitkiä lomakkeita.

Lue koko kirjoitus »

Blogissa:

Oikeus normaaliin käyttökokemukseen kuuluu kaikille

Pyörätuolissa istuva ihminen identifioituu väittömästi erityisryhmään kuuluvaksi ulkoisen olemuksen perusteella. Verkossa käyttäjä on kuitenkin palvelun suunnittelijalle näkymätön henkilö, jonka tekemisiä seurataan analytiikkojen tai muiden mekaanisten seurantaohjelmien avulla.

Lue koko kirjoitus »