Web sovellus tuo natiivisovelluksen ominaisuudet verkkopalveluun

Rakkaalla lapsella monta nimeä: web sovellus, web applikaatio, web app tai PWA, eli progressive web application. Lyhyesti kuvattuna web sovellukset ovat yhdistelmä verkkosivujen ja natiivisovellusten hyviä puolia.

Mikä web sovellus?

Web sovellus on selaimessa toimiva verkkosivu, jonka voi natiivisovelluksen tapaan tallentaa laitteen kotinäkymään kuvakkeena. Koska kyseessä on verkkosivu, web appiä ei tarvitse erikseen ostaa tai asentaa sovelluskaupan kautta, eikä uusia versioita tarvitse päivittää.

Responsiivisesta suunnittelusta johtuen web sovellus toimii kaikilla päätelaitteilla ilman erillisiä sovelluksia. Toteuttamisnäkökulmasta se on siis natiivisovellusta kevyempi vaihtoehto.

Miksi web sovellus?

Web sovelluksen etuna perinteiseen verkkosivuun verrattuna on nopea latautuminen ja toimivuus myös offlinessä.

Web sovelluksella voidaan hyödyntää puhelimen natiiviominaisuuksia kuten GPS:ää ja kameraa tai lähettää push-ilmoituksia. Läsnäolo puhelimen kotinäkymässä lisää sovellukseen käyttöä. Web sovellus vie myös natiivisovellusta vähemmän tilaa puhelimesta.

Milloin valita web sovellus?

Perusverkkosivun rakentaminen web sovulleksena vaatii  isomman työmäärän verrattuna perinteiseen tekniseen toteutukseen, joten web sovellus sopii paremmin laajempiin verkkopalveluprojekteihin.

Kun tarvitaan kustomoituja toiminnallisuuksilla mobiilikäytössä, on web sovellus hyvä toteutustapa rikastuttamaan sivuston käyttökokemusta. Interaktiot ja animaatiot toimivat parhaimmillaan yhtä sulavasti kuin natiivisovelluksessa.

Natiivisovellus vai web sovellus?

Natiivisovellusta suunnitellessa web app on relevantti ja kustannustehokas vaihtoehto. Web sovellus toimii kuten normaali verkkosivusto, joten eri laitteille ja selaimille ei tarvitse toteuttaa ja ylläpitää omaa versiota. Samalla säästyy myös byrokratialta eri sovelluskauppatoimittajien kanssa.

Oletko suunnittelemassa web sovellusta?

Autamme kartoittamaan projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet tarjouksen taustatiedoksi.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous:

Petteri Laamo

Strategist, Co-founder

petteri@redandblue.fi

+358 (0)45 633 2122

Lue web sovelluksista blogistamme


Web sovellus tuo verkkosivustolle nativiivisovelluksen ominaisuudet

Verkkosivustoja on ollut olemassa jo pitkään, mutta niissä käytettävä tekniikka ja toiminnallisuudet eivät vuosien varrella ole muuttuneet merkittävästi. Ehkä osittain tästä syystä vielä tänäkin päivänä selaimella nähtävä sisältö ja sen mahdollisuudet mielletään edelleenkin vain verkkosivustoiksi.

Lue koko kirjoitus ›

Terkkuja ulkomailta: Progressive Web Appit ovat internetin kuuminta hottia

Kehittäjätiimimme osallistui huhtikuun lopulla Oxfordissa järjestettävään front-end-kehitykseen keskittyneeseen seminaariin Renderiin.

Renderissä oli esillä paljon erilaisia rajapintoja ja teknologioita, joiden avulla voi toteuttaa moderneja websovelluksia. Progressive Web App (PWA) näyttäisi tällä hetkellä olevan suunta, johon myös tavanomainen verkkosivu on menossa.

Lue koko kirjoitus ›