Kuntabrändi ja kuntasivusto

Kattavat palvelumme kunnalle
Kuntasivuston uudistus redandbluen kanssa

Redandblue on suunnitteluvetoinen digitoimisto Helsingistä, joka tarjoaa kunta-asiakkailleen kaiken kattavat palvelut aina brändiuudistuksesta saavutettavan kuntasivuston toteutukseen asti. Kuntasivuston uudistus tehdään aina ihmiskeskeisen suunnittelun periaatteita noudattaen. Meiltä on helppo pyytää jatkuvaa ja laadukasta palvelua tarpeeseen kuin tarpeeseen. Tarvitsetko asiantuntija-apua analytiikan ja hakukoneoptimoinnin parissa? Meiltä saat sitäkin!

Apunasi projektin joka vaiheessa

Autamme kartoittamaan projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet tarjouksen taustatiedoksi.

Yhteystiedot

Petri Siltala

Director, Sales & Finance

041 506 2462

Kuntabrändi kuntoon

Kunnan erinomainen brändi luo positiivista kasvua ja fiilistä tulevaisuuden kunnalle. Hyvin hallittu brändi erottelee, jää mieleen, viestii oikeista asioista ja parhaimmillaan nostaa kuntasi uudelle tasolle. Kaupungistuminen on voimakasta: muuttoliikenne suuntautuu PK-seudulle ja Tampereelle, ja kuntien ja kuntabrändien välinen kilpailu koventunut huomattavasti viime vuosina. Suunnitellaan yhdessä sinunkin kunnallesi ajanmukainen ja tulevaisuuteen tähtäävä brändi.

 

Brand sprint

Googlen kehittämä työkalu “Brand sprint” on tehokas ja perusteellinen tapa käynnistää kuntabrändin uudistusprojekti. Brand sprintin etuja ovat tehokkuus ja hyvin hallittu päätöksenteko. Prosessin avulla brändinrakennuksen kulmakivet saadaan hiottua kuntoon jopa alle viikossa. Tärkeänä tekijänä kaikki osallistujat on osallistetaan projektissa, ja viikon lopussa tiimillä on selkeä kuva kunnan brändin ytimestä.

Tutustu tarkemmin Brand sprint -työskentelyyn

Kuntailme digitaaliseksi

Hyvä kuntailme tulkitsee kunnan strategiaa. Ilme näyttää, mihin kunta uskoo, mitä se tekee ja miksi. Hyvä kuntailme on tunnistettava, mieleenpainuva ja erottuu kilpailijoista edukseen. Kuntailme paketoidaan moderniin digitaaliseen graafiseen ohjeistoon. Tilaa meiltä:

  • logosuunnittelu
  • saavutettava typografia ja väripaletti
  • kuvakonseptin suunnittelu
  • kuvitus- ja kuvauspalvelut

Referenssi: Sallan kuntabrändin uudistus

Kuntasivusto – uudistus ihmiskeskeisesti

Kuntasivuston uudistaminen on monivaiheinen prosessi. Kannustamme panostamaan vaatimusmäärittelyyn jo tarjouspyyntövaiheessa. Tarjoamme kunnallesi kaikki työkalut ja sopivat ratkaisut laadukkaan, saavutettavan ja pitkän elinkaaren kuntasivuston suunnitteluun ja toteutukseen. Suunnitteluvetoisena digitoimistona haluamme huomioida sekä kuntaorganisaation sisäiset että kuntalaisten tarpeet sivustouudistuksessa, ihmiskeskeisesti.

Mitä pitää ottaa huomioon kuntasivuston uudistamisessa (top5)?

  1. vaatimusmäärittely
  2. tietosuoja ja -turva
  3. saavutettavuus, käytettävyys ja niiden kunnollinen testaus
  4. sisältötyötä ja sisältöjen keskittämistä edistävät toiminnallisuudet ja integraatiot
  5. sivuston suorituskyky ja jatkokehitettävyys

Lue artikkelistamme, miten onnistut kuntasivuston uudistuksessa.

Kuntasivuston uudistus – yleisimmät toiminnallisuudet

Kuntasivuston yleisimmät ja myös tärkeimmät toiminnallisuudet loppukäyttäjän näkökulmasta ovat selkeä ylätunniste ja päänavigaatio sekä monipuolinen hakutoiminto. Navigaatioratkaisuja täydennetään murupolulla ja mahdollisella sivuvalikolla alasivuilla.

Erilaiset palveluiden ja muiden aihealuiden koontisivut ovat yleisesti käytettyjä, kun kootaan laajoja asiakokonaisuuksia yhteen sivuun käyttäjän navigoitavaksi. Nimenomaan loppukäyttäjän näkökulmasta on tärkeää, että käyttäjä löytää etsimänsä tiedon vaivattomasti ja nopeasti.

Kuntasivusto

Kuntasivuston uudistamisen elementit

WordPress kuntasivuston julkaisujärjestelmänä

WordPress kuntasivuston julkaisujärjestelmänä

WordPress tarjoaa oikein tehtynä loistavan alustan pitkän elinkaaren kuntasivustolle. WordPressillä saadaan aikaan kustannustehokkuutta, kun julkaisujärjestelmän päivitykset eivät edellytä suurta kokonaisuudistusta. Nykyisin myös integraatiot ja tietoturva ovat kunnossa, kun huolehditaan testauksesta ja lisäosien laadusta.
Lue lisää
Integraatiot ja liittymät muihin järjestelmiin

Integraatiot ja liittymät muihin järjestelmiin

Voimme suunnitella ja toteuttaa integraation kuin integraation kuntasivustollesi. Yleisimpiä integraatioita: Azure AD -kirjautumisen ja yhteystietojen integraatio, Suomi.fi-palvelutietovarannon (PTV) integraatio ja tapahtumien integraatio erillisestä tapahtumienhallintajärjestelmästä, kuten Linked.events, Eventz.today ja Menoinfo.
Lue lisää
Kuntasivuston analytiikka ja hakukoneoptimointi

Kuntasivuston analytiikka ja hakukoneoptimointi

Me autamme sinua myös web-analytiikan ja hakukonenäkyvyyden optimoinnissa. Kysy meiltä vaihtoehtoja, mikäli Google Analytics -työkalun käyttö mietityttää tietosuojanäkökulmasta. Viritetään kuntasivustosi analytiikka huippuunsa ja kootaan raportit helposti luettavaan dashboardiin.
Lue lisää
Ylläpito ja dataohjattu jatkokehitys

Ylläpito ja dataohjattu jatkokehitys

Tarjoamme kuntasivustollesi “avaimet käteen” -periaatteella ylläpitopalvelut ja energiatehokkaan käyttöpalveluympäristön (hosting). Toivomme pitkää kumppanuutta ja dataohjatun jatkokehityksen avulla voimme yhdessä varmistaa, että kuntasivustosi pysyy ajanmukaisena ja käyttäjien tarpeet täyttävänä, pitkään.
Lue lisää

Tutustu töihimme

Katso projekti
Verkkosivustot ja verkkopalvelut
Journalistiliiton verkkosivusto
Katso projekti
Verkkosivustot ja verkkopalvelut
Energiateollisuuden verkkopalvelu-uudistus ja jäsenextra
Katso projekti
Verkkosivustot ja verkkopalvelut
HSY:n Ilmastoinfon verkkosivusto
Katso projekti
Verkkosivustot ja verkkopalvelut
Vuoden huiput verkkosovellus
Katso projekti
Verkkosivustot ja verkkopalvelut
Jyväskylän ammattikorkeakoulun verkkopalvelut uudistuivat
Katso projekti
Verkkosivustot ja verkkopalvelut
STEK ja Sähkölä verkkopalvelu-uudistukset
Katso projekti
Verkkosivustot ja verkkopalvelut
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon verkkopalvelu
Katso projekti
Verkkosivustot ja verkkopalvelut
Hollolan kunnan verkkopalvelu-uudistus