Maailman psoriasispäivä -kampanjan markkinointimateriaalien suunnittelu

Psori ei tartu. Vedessäkään.

Suunnittelimme yhdessä Psoriasisliiton kanssa maailman psoriasispäivää varten kampanjan, jonka tavoitteena oli lisätä uimahallien käyttäjien tietoisuutta psoriasiksesta sekä kannustaa psoriasista sairastavia käymään uimassa uimahalleissa. Kampanjan slogan “Psori ei tartu. Vedessäkään.” pyrkii karsimaan psoriasikseen ja uimiseen liitettyjä ennakkoluuloja lyhyesti mutta ytimekkäästi. Tavoitteena on, että psoriasista sairastavat voisivat huoletta käydä uimassa eikä tarvitsisi esimerkiksi järjestää erillisiä uimavuoroja.

“Lähes 60 prosenttia Psoribarometrin vastaajista arvioi vuonna 2017, että on jättänyt psoriasiksen vuoksi tekemättä joitain haluamiaan asioita. Psoribarometrin avovastauksissa jäsenet nostivat uimahalleissa käynnin yhdeksi näistä asioista.”
–Psoriasisliitto

 

Suunnittelimme kampanjaa varten sloganin lisäksi kuvakonseptin, joka oli kantavana teemana kaikessa materiaalissa. Teimme julisteita ja lehtimainoksia sekä suunnittelimme ja toteutimme yhdessä Youngfieldin kanssa lyhyen mainosvideon, jota pyöritettiin maailman psoriasispäivänä uimahalleissa eri puolella Suomea.

Otimme videon kuvauksen yhteydessä myös vedenalaisia kuvia markkinointia varten. Kampanjan kasvoina ja keulakuvana toimi Maija Hietala, joka on sairastanut psoriasista yli 15 vuotta. Aurinkoisen ja lämpimän kesän jälkeen psoriasis ei ollut niin näkyvää kuin mitä videolle ja valokuviin olisi kaivattu, mutta onneksi saimme paikalle meikkaajan korostamaan ihon punaisuutta.

Kampanja otettiin hyvin vastaan ja siitä on saatu paljon positiivista palautetta. Markkinointi alkoi lokakuun puolenvälin tienoilla ja kampanja huipentui lokakuun 26. päivänä maailman psoriasispäivänä, kun videot lähtivät pyörimään uimahalleissa eri puolella maata.

 

Maailman psoriasisjärjestöjen kattojärjestö IFPA organisoi vuosittain Maailman psoriasispäivän 29. lokakuuta. Päivän tavoite on lisätä tietoisuutta psoriasiksesta. Suomessa kampanjasta vastaa Psoriasisliitto.
–Psoriasisliitto

Apunasi projektin joka vaiheessa

Autamme kartoittamaan projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet tarjouksen taustatiedoksi.

Yhteystiedot

Petteri Laamo

Strategist / Founder

040 194 4421

Muut työt