Uutiset

10.01.2020

Vuosi 2019 paketissa – Uusia alkuja

By Reeta Laamo

Jaa

Vuosi 2019 alkoi vauhdikkaissa merkeissä kun yrittäjäperheeseemme syntyi toinen poika heti vuoden vaihteessa. Tällä kertaa olimme varautuneet ajoissa.

Valitsimme yli 50 hakijan joukosta Tomi Talaksen hoitamaan Reetan tonttia syksyllä 2018. Tomi nimitettiin redandbluen toimitusjohtajaksi alkukeväästä. Ulkopuolisen toimarin palkkaaminen oli erinomainen liike, jonka me yrittäjät olisimme voineet tehdä jo aikaisemminkin. Tomi on ollut hyvä lisäys redandbluen rosteriin ja hän on tuonut tiimiin osaamista muun muassa talouden ja verkkokaupan alueilta.

“Toimistomme on täynnä lahjakkaita ja rohkeita osaajia, jotka uskaltavat myöntää pelkonsa, mutta astuvat silti ulos rivistä ja kertovat ajatuksensa ääneen.” -Tomi Talas

Vuotta 2019 leimasi voimakas henkilöstömäärän kasvu. Meitä on lähes tuplasti sen verran kuin vuonna 2018. Tomin lisäksi meillä aloittivat Petri, Vera, Elias, Maiju ja Paavo. Vahvistusta saatiin sekä suunnittelu- että kehittäjäpuolelle. Paavon vahvuudet ovat hakukoneoptimoinnissa- ja markkinoinnissa, ja hänen osaamisensa myötä myös yrityksen palvelupaletti laajeni verkkopalvelujen sisällöntuotannon ja optimoinnin alueille. Yhtäkään soturia ei menetetty – meitä on nyt 13 ja devauspuolen rekry on auki parhaillaankin.

 

Kasvun mahdollistivat sekä motivoitunut henkilöstö että panostukset hyvinvointiin ja kulttuuriin. Vuonna 2018 alkanut kulttuurinkehtitämishanke pohjusti itseohjautuvan organisaation jalkautumista. Itseohjautuvuus on tarkoittanut kaikille vapautta ja vastuuta tehdä työnsä missä ja miten parhaaksi näkee. Tämä on näkynyt vähäisinä sairauspoissaoloina ja mitatun henkilöstötyytyväisyyden kasvuna. Hyvä esimerkki itseohjautuvuudesta oli devausporukan päätös käyttää osa koulutusbudjetista koodiretriittiin, jossa tiimi sulkeutui Espoon metsään kolmeksi päiväksi opettelemaan uusia tekniikoita.

“Vapaus tehdä asiat parhaaksi katsomallani tavalla (vapaus valita mitä teknologioita käyttää, vapaus työajan ja paikan suhteen). Mahdollisuus oppia kokoajan uutta.” -Anonyymi palaute

Vuoden teemoja olivat laadun parantaminen ja hyvinvoinnin lisääminen. Arvojakin hiukan päivitettiin ja saimme niistä upeat kuvitusjulisteet seinillemme. Hyvinvointiin olemme panostaneet niin säännöllisen joogan, koulutuksen, riittävän rekrytoinnin kuin paremman projektinhallinnan ja toimintatapojen avulla. Olemme siirtyneet pois raskaista järjestelmistä ja ottaneet ketterästi käyttöön uusia työkaluja ja prosesseja.

“Hyvät kollegat, hyvä henki, ihmislähtöinen tekeminen, kiinnostavat projektit.” -Anonyymi palaute

Parantamisen varaakin on. Prosesseja voi aina kehittää pidemmälle. Loppuvuodesta kiire alkoi painaa, mikä näkyi välillisesti stressikäyrän nousuna. Olemme myös rakentaneet jo pitkään palvelua, jonka olisimme suoneet valmistuvan viime vuosikymmenen puolella.

Talouden osalta liikevaihtomme kasvoi mukavasti noin 845 000 euroon ja liikevoittoa tuli noin 10 %.

Uusi vuosikymmen on alkanut innostuneissa tunnelmissa ja työstämme parhaillaan oman brändimme ja verkkosivustomme uudistusta sekä valmistaudumme polkujuoksukilpailuihin. Toimistolla työskenteleviä ilostuttavat edelleen vaihtuvat toimistoeläimet. Tästä on erinomainen jatkaa!

Petteri & Reeta Laamo, Co-Founders

Lisää ajankohtaisia