Viisi syytä valita WordPress verkkosivuston alustaksi

  • Blogi

WordPress on erittäin suosittu avoimen lähdekoodin verkkosivustojen sisällönhallintajärjestelmä. WordPressiä pidetään on maailman suosituinpana verkkoalustana ja sen käyttöaste on arviolta noin 40-50% kaikista sisällönhallintajärjestelmän päälle rakennetuista verkkosivustoista. Tämän on todennut myös suomalainen konsulttiyritys North Patrol selvityksessään viime vuoden loppupuolella (lähde: Web-ostajan oppaan artikkeli).

WordPressin ominaisuudet, lisäosat ja kehittyminen tarkoittavat sitä, että käyttäjäkunta ei ole ainakaan vähenemässä – sen sijaan WordPress kilpailee jo isompien alustojen kanssa, ja valitaan yhtä useammin alustaratkaisuksi myös monipuolisiin ja vaativiin toteutuksiin.

Miksi WordPress valitaan niin usein sivuston alustaksi – lue viisi syytä

  1. Helppokäyttöisyys. WordPressiä on helppo käyttää, joten sen avulla aloittelijankin on vaivatonta luoda sivuja ja sisältöjä. WordPressin käyttöliittymä on intuitiivinen ja selkeä – redandbluella lisäämme hallintaan myös asiakaskohtaisia ohjeita esimerkiksi kuvien käytöstä.
  2. Monipuolisuus. WordPressiä voidaan käyttää monenlaisiin eri tarkoituksiin. Sillä voi toteuttaa perus verkkosivustojen lisäksi blogisivustoja, verkkokauppoja, portfolioita tai laajempia kokonaisuuksia, kuten verkkosivuston ja ekstranetin yhdistelmiä. WordPressiin löytyy myös laaja valikoima valmiita lisäosia, joiden avulla voidaan luoda monipuolisia toiminnallisuuksia kohtuullisin kustannuksin. Me olemme toteuttaneet esimerkiksi maaseutuverkosto.fi -sivuston keskustelualustan WordPressillä ja BuddyPress-lisäosalla, sekä muita toiminnallisesti monipuolisia verkkopalvelukokonaisuuksia
  3. Laaja yhteisö. WordPressin kehittäjäyhteisö on erittäin laaja, ja sen ansiosta on helppo löytää vastauksia erilaisiin kysymyksiin ja ongelmiin. Laajan kehittäjäyhteisön avulla omalle verkkopalvelulle löytyy varmasti aina ohjelmistokehittäjiä ja digitoimistoja, jos nykyisen yhteistyökumppanin kanssa asiat eivät etene toivotusti.
  4. Laajennettavuus. WordPressin laajennuksia ja lisäosia löytyy tuhansittain ja osaava toimittaja osaa suositella ja käyttää lisäosia harkiten. Lisäosien käytössä tulee huomioida tietoturva-asiat, ja sivuston ylläpito on tärkeässä roolissa. WordPressin laajennettavuus näkyy myös siinä, että verkkopalveluita integroidaan koko ajan enemmän keskustelemaan ja välittämään tietoa toisten järjestelmien kanssa. Redandbluella olemme integroineet sivustoja esimerkiksi apurahajärjestelmiin, erilaisiin jäsenrekistereihin, tapahtumajärjestelmiin ja taloushallinnon sekä tuotannonohjausjärjestelmiin.
  5. Hakukoneoptimointi. WordPress on suunniteltu hakukoneystävälliseksi, ja sen avulla on helppo optimoida verkkosivusto hakukoneita varten. WordPress on jo lähtökohtaisesti teknisesti hyvin optimoitu.

Kehitämme meidän kokeneen WordPress-tiimin kanssa intohimolla ratkaisujamme ja osallistumme aktiivisesti WP-kehittäjäyhteisön tapahtumiin, kuten esimerkiksi syksyn 2023 Suomen WordCamp-tapahtumaan. Haluamme olla aallonharjalla mahdollistamassa juuri sinulle parhaat mahdolliset ratkaisut verkkopalvelusi uudistuksessa.

Uusi verkkopalvelu WordPressillä?

Pohditko vielä alustavalintaa? Keskustelemme mielellämme WordPressin eduista ja soveltuvuudesta tarpeisiinne.