Palvelu

Web-sovellukset

Rakkaalla lapsella monta nimeä: web sovellus, web applikaatio, web app tai PWA, eli progressive web application. Lyhyesti kuvattuna web sovellukset ovat yhdistelmä verkkosivujen ja natiivisovellusten hyviä puolia.

Mikä web-sovellus?

Verkkosovellus on selaimessa toimiva verkkosivu, jonka voi natiivisovelluksen tapaan tallentaa laitteen kotinäkymään kuvakkeena. Koska kyseessä on verkkosivu, verkkosovellusta ei tarvitse erikseen ostaa tai asentaa sovelluskaupan kautta, eikä uusia versioita tarvitse päivittää.

Verkkosovellus toimii kuten normaali verkkosivusto, joten eri laitteille ja selaimille ei tarvitse toteuttaa ja ylläpitää omaa versiota. Samalla säästyy myös byrokratialta eri sovelluskauppatoimittajien kanssa. Responsiivisesta suunnittelusta johtuen web-sovellus toimii kaikilla päätelaitteilla ilman erillisiä sovelluksia. Toteuttamisnäkökulmasta se on siis natiivisovellusta kevyempi vaihtoehto.

Kenelle verkkosovellus sopii

Perusverkkosivun rakentaminen web-sovelluksena vaatii isomman työmäärän verrattuna perinteiseen tekniseen toteutukseen, joten web-sovellus sopii paremmin laajempiin verkkopalveluprojekteihin.

Kun tarvitaan kustomoituja toiminnallisuuksilla mobiilikäytössä, on web-sovellus hyvä toteutustapa rikastuttamaan sivuston käyttökokemusta. Interaktiot ja animaatiot toimivat parhaimmillaan yhtä sulavasti kuin natiivisovelluksessa.

Miksi ja milloin valita web-sovellus?

Web-sovelluksen etuna perinteiseen verkkosivuun verrattuna on nopea latautuminen ja toimivuus myös offlinessä.

Web-sovelluksella voidaan hyödyntää puhelimen natiiviominaisuuksia kuten GPS:ää ja kameraa tai lähettää push-ilmoituksia. Läsnäolo puhelimen kotinäkymässä lisää sovellukseen käyttöä. Web-sovellus vie myös natiivisovellusta vähemmän tilaa puhelimesta.

Perusverkkosivun rakentaminen web-sovelluksena vaatii  isomman työmäärän verrattuna perinteiseen tekniseen toteutukseen, joten web-sovellus sopii paremmin laajempiin verkkopalveluprojekteihin.

Kun tarvitaan kustomoituja toiminnallisuuksilla mobiilikäytössä, on web-sovellus hyvä toteutustapa rikastuttamaan sivuston käyttökokemusta. Interaktiot ja animaatiot toimivat parhaimmillaan yhtä sulavasti kuin natiivisovelluksessa.

Natiivisovellus vai web sovellus?

Natiivisovellusta suunnitellessa web-sovellus on relevantti ja kustannustehokas vaihtoehto. Web-sovellus toimii kuten normaali verkkosivusto, joten eri laitteille ja selaimille ei tarvitse toteuttaa ja ylläpitää omaa versiota.

Apunasi projektin joka vaiheessa

Ota yhteyttä

Petri Siltala

Director, Sales & Finance
Puhelin 041 506 2462
Sähköposti petri@redandblue.fi

Yhteydenottolomake (Verkkopalvelut)

Verkkopalvelut-palvelusivun lomake

Nimi(Pakollinen)
Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi
Voit jättää halutessasi puhelinnumeron yllä olevaan kenttään.
Kirjoita lyhyt viesti (vapaaehtoinen). Viestisi pohjalta pääsemme nopeammin jatkamaan juttua kanssasi.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.