Palvelu

Hakukoneoptimointi SEO

Menestyvien verkkopalveluiden taustalla on usein hakukoneoptimointi (SEO), jolla tavoitetaan kohderyhmät tehokkaasti ja luodaan kasvua.

Hakukoneoptimointi SEO tuo orgaanista kasvua

Menestyvien verkkopalveluiden taustalla on usein hakukoneoptimointi ja sisältöjen kehitys, joiden avulla tavoitetaan kohderyhmät tehokkaasti ja rakennetaan kestävää, orgaanista kasvua. Hakukoneoptimoinnin avulla voit parantaa sivustosi sijoitusta hakutuloksissa ja tavoittaa potentiaaliset asiakkaat juuri silloin, kun he etsivät tarjoamiasi palveluita tai tuotteita. 

Kasvumarkkinoinnin asiantuntijamme tarjoavat palveluita:

 • Avainsanatutkimukseen
 • Sisältö- ja SEO-suunnitelman luomiseen
 • Orgaanisen liikenteen ja optimoinnin mittaamiseen
 • Hakukoneoptimointiin ja sisältöjen kehitykseen

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä pian.

Kysy lisää

Paavo Virta

Paavo Virta

Head of Growth Marketing, Partner

Puhelin: 040 530 1233
Ota yhteyttä

Miksi hakukoneoptimointi on tärkeää?

 • 68 % verkossa tapahtuvasta liikenteestä alkaa hakukoneesta.
 • 53,3 % kaikesta verkkosivuliikenteestä tulee orgaanisten hakutulosten kautta.
 • Vain 0,63 % Googlella haun tehneistä klikkaa tuloksia toiselta sivulta eli top 10 -sijoitusten ulkopuolelta.
 • Orgaaninen liikenne tuo tuplasti enemmän liikevaihtoa B2B-yrityksille orgaanisen haun kautta verrattuna mihin tahansa muuhun kanavaan.
 • Yli 1000% enemmän liikennettä kun vertaa orgaanista hakua orgaaniseen sosiaaliseen mediaan.

(Lähteet: Brightedge research, Ahrefs & Wolfgang Digital)

Mitä on hakukoneoptimointi, SEO?

Hakukoneoptimointi tai SEO (search engine optimization) tarkoittaa toimenpiteitä, joilla pyritään nostamaan nettisivujen sijoituksia hakukoneiden orgaanisissa (ilmaisissa) hakutuloksissa. Tavoitteena on, että yksi tai useampi verkkosivu saadaan nousemaan hakutuloksissa mahdollisimman korkealle, kun käyttäjät etsivät tietoa sivuston aiheeseen liittyvillä avainsanoja. Näin saadaan nostettua orgaanista liikennettä eli liikennettä, jossa ei tarvitse maksaa klikkauksista.

SEO ja avainsanatutkimus

Avainsanatutkimus on yksi tärkeimpiä hakukoneoptimoinnin työvaiheita, sillä ilman tarkempaa analyysiä tärkeistä hakusanoista, saatetaan sisältötyöhön käyttää paljon aikaa turhaan. Parhaita avainsanoja ja hakuteemoja voi tutkia useilla työkaluilla, kuten Semrush, Ubersuggest ja Google Keyword Planner

Työkalujen avulla voidaan tunnistaa suosittuja ja toiminnan kannalta relevantteja avainsanoja. Datan pohjalta kannattaa tehdä sisältösuunnitelma. Se on käytännössä toimenpidesuunnitelma siitä, mitä hakusanoja käytetään mihinkin sivuun, mikä on olemassa olevien sisältöjen tilanne ja mitä sisältöjä pitää tuottaa sekä optimoida.

Hakukoneoptimoinnin eri osa-alueet

Hakukoneoptimoinnissa käytetään erilaisia strategioita ja tekniikoita, joilla pyritään parantamaan verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa. Hakukoneoptimointi voidaankin jakaa kolmeen eri osa-alueeseen:

 • Sivuston sisäinen SEO
 • Sivuston ulkopuolinen SEO
 • Tekninen SEO

Käydään seuraavaksi hieman läpi näitä osa-alueita. Näitä ovat esimerkiksi avainsanojen tutkiminen ja optimointi, teknisen rakenteen ja sivuston nopeuden parantaminen, sisällön optimointi hakukoneita varten, laadukkaiden ja relevanttien linkkien hankkiminen sekä sosiaalisen median hyödyntäminen.

Sivuston sisäinen hakukoneoptimointi viittaa toimenpiteisiin, joilla optimoidaan nimenomaan sisältöjä. Siihen liittyviä elementtejä ovat:

 • Title-otsikko
 • Pääotsikko H1
 • Alaotsikko H2 (ja muut alaotsikkotasot)
 • Tekstisisältö
 • URL
 • Metakuvaus
 • Kuvan tiedot
 • Sisäiset linkitykset

Sivuston ulkopuolinen hakukoneoptimointi on ehkä haastavin hakukoneoptimoinnin osa-alue, sillä se viittaa asioihin, jotka tapahtuvat sivuston ulkopuolella ja niihin on siten haastavampi vaikuttaa. Siihen liittyviä elementtejä ovat:

 • Domainin vahvuus
 • Sivustolle osoittavat linkit
 • Linkkien ankkuritekstit

Tekninen hakukoneoptimointi on liittyy sananmukaisesti tekniseen puoleen ja sen osa-alueita ovat:

Google ja muut hakukoneet

Usein kun puhutaan hakukonenäkyvyydesta ja hakukoneoptimoinnista, niin puhutaan itseasiassa Googlesta ja Google-näkyvyyden rakentamisesta. Siihen on selvä syy – Googlella on Suomessa 93,45% markkinaosuus kaikista hakukoneista (heinäkuu 2023, lähde: Statcounter). 

Vaikka Googlen osuus on notkahtanyt 1-2 prosenttiyksikköä desktopeilla (osuus 87,28%) ja mobiilissa (osuus 96,35%), niin se on edelleen ylivoimaisesti suosituin – ja on ollut sitä vuosikausia. Sen vuoksi usein viitataankin Google-näkyvyyden kehittämiseen. 

Miten hakukoneoptimointia kannattaa tehdä käytännössä?

Hakukoneoptimoinnin käytännön toteutus voi vaihdella riippuen verkkosivuston tarpeista ja resursseista. Alla on muutamia yleisiä käytäntöjä hakukoneoptimoinnin toteuttamiseen:

Etsi ja analysoi avainsanoja, jotka liittyvät sivustosi aiheeseen. Käytä avainsanatyökaluja, kuten Google Keyword Planneria tai muita saatavilla olevia työkaluja, jotta voit tunnistaa suosittuja ja relevantteja avainsanoja. Sijoita näitä avainsanoja strategisesti verkkosivuston sisältöön, otsikoihin, metatietoihin ja URL-osoitteisiin.

Tuota ainutlaatuista, informatiivista ja korkealaatuista sisältöä, joka vastaa käyttäjien kysymyksiin ja tarpeisiin. Hakukoneet arvostavat käyttäjäkeskeistä sisältöä, joka tarjoaa lisäarvoa. Optimoi sisältösi käyttäen aiheeseen liittyviä avainsanoja luontevasti, mutta vältä liiallista avainsanojen täyttämistä (keyword stuffing).

Tarkista verkkosivustosi tekninen rakenne ja varmista, että se on hakukoneystävällinen. Optimoi sivuston latausnopeus, varmista että URL-osoitteet ovat selkeät ja kuvailevat sisältöä, käytä asianmukaisia metatietoja ja varmista, että sivustosi on mobiilioptimoitu.

Pyri hankkimaan laadukkaita ja relevantteja linkkejä muilta verkkosivustoilta. Tämä voi parantaa sivustosi mainetta hakukoneiden silmissä ja auttaa sijoittumaan korkeammalle hakutuloksissa. Voit tavoitella linkkejä esimerkiksi sisältömarkkinoinnin, vierasbloggaamisen tai vaikuttajayhteistyön kautta.

Ole aktiivinen sosiaalisessa mediassa ja jaa sisältöäsi, jotta saat enemmän näkyvyyttä ja linkityksiä. Sosiaalisen median signaalit voivat myös vaikuttaa sivustosi hakukonesijoitukseen.

Käytä seuranta- ja analytiikkatyökaluja, kuten Google Analyticsia, seurataksesi sivustosi suorituskykyä, liikennettä ja hakukoneiden sijoituksia. Analysoi tuloksia ja tee tarvittavia muutoksia strategiaasi optimoidaksesi tulokset entisestään.

On tärkeää huomata, että hakukoneoptimointi on jatkuvaa prosessia. Hakukoneiden algoritmit muuttuvat ja kilpailutilanne voi vaihdella, joten on tärkeää päivittää ja parantaa optimointistrategiaa säännöllisesti.

Miksi valita meidät hakukoneoptimoinnin kumppaniksi?

✓ Kokemus: vankka kokemus hakukoneiden toiminnasta ja osaaminen siitä, miten saada sivusto nousemaan orgaanisesti.

✓ Läpinäkyvyys: Seuraamme ja analysoimme jatkuvasti tuloksia ja suunnittelemme niiden perusteella toimenpiteitä.

✓ Tulokset: olemme moninkertaistaneet monien asiakkaidemme orgaanisen näkyvyyden ja liikenteen.

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä pian. 

Ota yhteyttä hakukoneoptimoinnista

Kysy lisää – me vastaamme

Paavo Virta

Paavo Virta

Head of Growth Marketing, Partner
Puhelin 040 530 1233
Sähköposti paavo@redandblue.fi

Yhteydenottolomake

Nimi(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.