Web-sovellukset

Rakkaalla lapsella monta nimeä: web sovellus, web applikaatio, web app tai PWA, eli progressive web application. Lyhyesti kuvattuna web sovellukset ovat yhdistelmä verkkosivujen ja natiivisovellusten hyviä puolia.

Apunasi projektin joka vaiheessa

Autamme kartoittamaan projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet tarjouksen taustatiedoksi.

Yhteystiedot

Petteri Laamo

Strategist / Founder

040 194 4421

Mikä web sovellus?

Web sovellus on selaimessa toimiva verkkosivu, jonka voi natiivisovelluksen tapaan tallentaa laitteen kotinäkymään kuvakkeena. Koska kyseessä on verkkosivu, web appiä ei tarvitse erikseen ostaa tai asentaa sovelluskaupan kautta, eikä uusia versioita tarvitse päivittää.

Responsiivisesta suunnittelusta johtuen web sovellus toimii kaikilla päätelaitteilla ilman erillisiä sovelluksia. Toteuttamisnäkökulmasta se on siis natiivisovellusta kevyempi vaihtoehto.

Miksi web sovellus?

Web sovelluksen etuna perinteiseen verkkosivuun verrattuna on nopea latautuminen ja toimivuus myös offlinessä.

Web sovelluksella voidaan hyödyntää puhelimen natiiviominaisuuksia kuten GPS:ää ja kameraa tai lähettää push-ilmoituksia. Läsnäolo puhelimen kotinäkymässä lisää sovellukseen käyttöä. Web sovellus vie myös natiivisovellusta vähemmän tilaa puhelimesta.

Milloin valita web sovellus?

Perusverkkosivun rakentaminen web sovulleksena vaatii  isomman työmäärän verrattuna perinteiseen tekniseen toteutukseen, joten web sovellus sopii paremmin laajempiin verkkopalveluprojekteihin.

Kun tarvitaan kustomoituja toiminnallisuuksilla mobiilikäytössä, on web sovellus hyvä toteutustapa rikastuttamaan sivuston käyttökokemusta. Interaktiot ja animaatiot toimivat parhaimmillaan yhtä sulavasti kuin natiivisovelluksessa.

Natiivisovellus vai web sovellus?

Natiivisovellusta suunnitellessa web app on relevantti ja kustannustehokas vaihtoehto. Web sovellus toimii kuten normaali verkkosivusto, joten eri laitteille ja selaimille ei tarvitse toteuttaa ja ylläpitää omaa versiota. Samalla säästyy myös byrokratialta eri sovelluskauppatoimittajien kanssa.