HSY:n Ilmastoinfon verkkosivusto

Tutustu HSY:n Ilmastoinfon verkkosivustoon

ilmastoinfo.hsy.fi

Toteutus: redandblue
Kategoria: Ekologisin verkkopalvelu

HSY:n Ilmastoinfo tarjoaa asiantuntevaa ja puolueetonta neuvontaa energiatehokkuudesta ja uusiutuvasta energiasta.

Lähtökohdat ja tavoitteet

HSY:n Ilmastoinfolla oli aikaisemmin kaksi erillistä verkkopalvelua, joissa toisessa oli kirjautumisen takana tehtäviä verkkokursseja, ja toisessa tekstimuotoista energiatehokkuuteen liittyvää sisältöä sekä ladattavia materiaaleja.

Ilmastoinfon uuden sivuston tarkoituksena on koota näiden kahden sivuston sisällöt yhdeksi yhdenmukaiseksi tietopaketiksi, josta eri kohderyhmät kuten asukkaat, isännöitsijät, pientaloasujat ja taloyhtiöt saavat tietoa energiatehokkuuden parantamisesta. Sivustosta haluttiin kokonaisuudessaan energiatehokas ja saavutettava.

Toteutus ja ominaisuudet

Projektissa toteutettiin kevyt konseptointi, jossa käytiin läpi palvelun tarkoitus, kohderyhmät, käyttötapaukset ja visuaaliset reunaehdot. Suunnitteluvaiheessa tehtiin käyttöliittymäprototyyppi desktop- ja mobiiliversioon. 

Palvelussa on WordPressin LearnDash-lisäosalla toteutettu verkkokurssialusta, johon tehtiin migraatio aikaisemmasta palvelusta. Migraationssa tuotiin vanhat käyttäjät ja heidän suorittamansa kurssitieto sekä kursseihin liittyviä ajankohtaissivuja uudelle sivustolle. LearnDashin ulkoasua kustomointiin vastaamaan uudistetun sivuston ulkoasua sekä siihen lisättiin muutamia custom-toiminnallisuuksia hallinnan puolelle.

Ratkaisu

Julkisella puolella sivustolla on palvelu- ja materiaalitietopankki, jossa voi suodattaa ja ladata erilaisia materiaaleja teeman ja kohderyhmän avulla. Materiaaleiksi voidaan lisätä tiedostoja erilaisissa tiedostomuodoissa. 

Tekninen toteutus tehtiin mukailtuna scrum-toteutuksena kolmessa sprintissä. Toteutuksessa otettiin huomioon verkkopalvelun energiatehokkuus – sivusto ei esimerkiksi käytä valkoista taustaväriä eikä siinä ole turhia animointeja tai videoita. Käyttäjäpolut on lyhyitä eli kaikkiin materiaaleihin pääsee muutamalla klikkauksella. Palvelu on AA-tason saavutettava.

Tutustu verkkopalveluihin:

www.ilmastoinfo.hsy.fi

Apunasi projektin joka vaiheessa

Autamme kartoittamaan projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet tarjouksen taustatiedoksi.

Yhteystiedot

Petri Siltala

Director, Sales & Finance

041 506 2462

Oletko uudistamassa teidän verkkopalvelua? Lähetä viesti, niin keskustellaan tarkemmin.

Muut työt