• Integraatio
 • Konseptisuunnittelu
 • UI/UX
 • Verkkosivut ja -palvelut

Moottori.fi verkkolehti

Autoliitto valitsi redandbluen vuoden 2023 alkukesästä suunnittelemaan ja toteuttamaan uuden Moottori.fi-verkkopalvelun. Uusi palvelu julkaistiin maaliskuussa 2024.

Vuonna 1925 perustettu Moottori on autoalan media, jonka julkaisija ja kustantaja on Autoliitto ry. Nykyisin Moottori ilmestyy painettuna aikakauslehtenä 9 kertaa vuodessa ja Moottorin verkkosivuilla julkaistaan noin 5 artikkelia joka päivä.

Autoliiton jäsenet saavat painetun Moottorin jäsenetuna. Nykyisin lehdessä ja verkossa on paljon sellaista sisältöjä, jota ei toisesta löydy. Koska Moottori on ensisijaisesti Autoliiton jäsenetu, uudessa verkkolehdessä osa artikkeleista on maksumuurin takana vain jäsenten saatavilla.

Moottorin uusi verkkolehti

moottori.fi

Moottorin uuden sivuston julkaisun jälkeen

 • Kävijämäärä noussut

  44,6%

  Vertailukohteena edellisen vuoden vastaava 2 kuukauden ajanjakso.

 • Sitouttavien istuntojen määrä noussut

  79,5%

  Vertailukohteena edellisen vuoden vastaava 2 kuukauden ajanjakso.

 • Sivun katseluiden määrä noussut

  69,8%

  Vertailukohteena edellisen vuoden vastaava 2 kuukauden ajanjakso.

 • Keskimääräinen sitoutumisaika noussut

  25,1%

  Vertailukohteena edellisen vuoden vastaava 2 kuukauden ajanjakso.

Lähtökohdat ja tavoitteet

Autoliiton omasta verkkopalvelusta erillään olevalla Moottorilla on vakiintunut ja arvostettu asema autoalan mediana. Vahvan oman brändin alla toimiva sivusto mahdollistaa paremmin journalistisen otteen ja saavutetun aseman säilyttämisen. Lisäksi Moottorilla on paljon sellaisia lukijoita, jotka eivät ole Autoliiton jäseniä. Heitä palvellaan paremmin oman Moottori-brändin alla, jossa heidän kiinnostustansa Autoliittoa kohtaan voidaan nostattaa. Tavoitteena on kuljettaa näitä lukijoita vaiheittain kohti Autoliiton jäsenyyttä.

Autoliiton jäsenille annetaan pääsy kaikkeen maksumuurin takana olevaan sisältöön. Muita lukijoita kannustetaan ensisijaisesti liittymään Autoliiton jäseneksi, jolloin he saavat täyden lukuoikeuden artikkeleihin.

Konseptin ja määrittelyn tarkennus

Projekti aloitettiin määrittelyn tarkennusvaiheella, jossa kuvattiin tarkemmin mm. sivuston sisältötyypit, sivuelementit ja toiminnallisuudet, sekä WordPress-ratkaisut, jotka vastaavat asiakkaan tarpeeseen. Tarkennusvaiheessa tarkennettiin myös tarvittavat integraatiot ja migraatiot, sekä vaatimukset verkkopalvelun palvelinympäristölle.

Tarkennusvaihe sisälsi riittävän määrän tapaamisia Autoliiton ja redandbluen tiimien kesken, jotta molemmille osapuolille syntyi yhteinen käsitys toteutettavan ratkaisun sisällöstä. 

Toteutettu ratkaisukokonaisuus

Käytettävyydeltään korkealuokkaiseen Moottori.fi-palveluun toteutettiin useita eri sisältö- ja juttutyyppejä (Koeajo, Vertailu, Testi, Liveseuranta, Tyyppivika jne.), joiden avulla Moottori-tiimi voi julkaista monipuolista verkkosisältöä ja nostaa niitä lukijoille helppokäyttöisten ja selkeiden elementtien avulla.

Sisältöjen esittämistä varten toteutettiin monta erilaista sisältöelementtiä, kuten kuvat, videot ja podcastit, infolaatikot, taulukot ja listat sekä nostot. Artikkelin lopussa lukijalle tarjoillaan lisää luettavaa samasta aihepiiristä.

Moottorin kautta voi nykyisin tilata joko pelkän Moottori-lehden tai vaihtoehtoisesti Autoliiton jäsenyyden. Autoliiton jäsenet saavat täydet oikeudet Moottorin maksumuurin takana oleviin sisältöihin.

Erikoistoiminnallisuuksista mainittakoon automerkkikohtainen hakutoiminto, jäsenten kirjautuminen Kota-jäsenrekisteriä vasten sekä sivuston ulkoasua muuttava dark/light-ominaisuus. Jatkossa Moottorin toimitus voi julkaista myös live-seurantaa esimerkiksi tapahtumista, jota aikaisempi verkkopalvelu ei mahdollistanut.

Ota yhteyttä

Heidi Nora-Klemetti

Account Director, Partner

Puhelin: 040 575 2448