Sessak.fi valaisinverkkokauppa

Verkkokauppa

www.sessak.fi

Porvoolainen perheyritys Sessak Oy on tuonut yli kolmen vuosikymmenen ajan Suomeen uutta valoa. Kokemuksella ja asiantuntemuksella Sessak tuo markkinoille ainutlaatuista, jatkuvasti uudistuvaa muotoilua valaistukseen. Sessakilla on omaa valaisintuotantoa ja valaisimien maahantuontia.

Sessakin valikoima perustuu kuukausittain vaihtuviin uutuuksiin, Sessakin omien suunnittelijoiden tuotteisiin sekä erilaisiin tiloihin räätälöityihin valaisinratkaisuihin.

Sessak palvelee asiakkaita Suomessa ja Baltiassa. Kohderyhmänä ovat valaisimien erikoisliikkeet, sisustussuunnitelijat, arkkitehdit, sähköasennus- ja huonekaluliikkeet sekä hyvin varustellut tavaratalot.

Lähtökohta

Sessakin vanha verkkokauppa oli rakennettu Drupal-ympäristön päälle. Uuden verkkokaupan sisällönhallinta haluttiin rakentaa Air Tablen tuotetieto-ohjausjärjestelmän (Product information management, PIM) ympärille. Air Table on Excel-tyyppinen SaaS-tuotetietojärjestelmä. Sessak toimii kansainvälisesti, joten kaupalle haluttiin myös ruotsin- ja englanninkieliset versiot.

Verkkokaupan visuaalisuuden osalta toivomuksena oli selkeä, näyttävä ja skandinaavisen harmooninen kokonaisuus.

Oletko miettinyt verkkokaupan uudistusta? Lähetä meille sähköposti, niin jutellaan tarkemmin suunnitelmistasi.

 

Suunnittelu

Suunnittelu aloitettiin työpajassa, jossa käytiin läpi verkkokaupan tavoitetta, kohderyhmien palvelupolkua, käyttöliittymäratkaisuja sekä visuaalisen ilmeen suunnittelun lähestymisvaihtoehtoja. Saatujen tulosten kautta lähdettiin suunnittelemaan verkkokaupan asiakaspolkua ja käyttöliittymäprototyyppiä.

Jo alusta asti oli selvää, että verkkokaupassa halutaan nostaa vahvasti esille valaisimien suunnittelijat sekä tuotetiedot. Lisäksi haluttiin, että valaisimen tuotekortilla nostetaan esille myös kyseiseen tuotteeseen sopiva polttimo ja täten mahdollistetaan yhteensopivien tuotteiden lisämyyntimahdollisuus.

 

Tekninen toteutus

Teknisen toteutuksen osalta verkkokauppa rakennettiin WooCommerce -verkkokauppa-alustan päälle. Tuotehallinnan osalta päädyttiin toteuttamaan saumaton integraatio AirTableen, jossa Sessakin kaikkien tuotteiden tuoteinfo sijaitsee. Sessakin verkkokauppaa hallinnoidaan tuotesisältöjen, hintojen ja jopa kuvien osalta AirTablen kautta. Verkkosivuston yleisasetusten määrittely tapahtuu WooCommercen hallintapanelissa.

Integraation osalta kauppa toimii siten, että Sessak ylläpitää tuotetietojen osalta ajantasaista informaatiota vain AirTablessa, jossa tuotetietopäivitykset ajetaan automaattisesti säännöllisin väliajoin WooCommerceen. Mikäli esimerkiksi halutaan hinnoteilla kokonaisia tuoteryhmiä uudelleen, tapahtuu hinnoittelumuutos pelkästään AirTablessa. AirTablessa hintojen muutos käy helposti – toimintalogiikka on sama kuin esimerkiksi Excel-taulukko-ohjelmassa eli kokonaisia sarakkeita/soluryhmiä voidaan helposti muuttaa kerralla.

Teknisesti vaativaksi toteutuksen teki useat tuotevariaatiot ja niiden kielikäännökset.

 

 

Tutustu palveluun osoitteessa sessak.fi

Apunasi projektin joka vaiheessa

Autamme kartoittamaan projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet tarjouksen taustatiedoksi.

Yhteystiedot

Petri Siltala

Director, Sales & Finance

041 506 2462

Muut työt