Tekoälyn haastattelussa uudet redandbluelaiset Aino ja Petri

  • Uutiset

Mitä tapahtuu, kun tekoäly laitetaankin haastattelijan rooliin? Teimme ihmiskokeen, jonka koekaniineiksi päätyivät uudet työntekijämme Aino ja Petri – tietysti. Tekoälyn tehtävänä oli laatia joukko kysymyksiä, jotka avaavat uusien redandbluelaisten näkemyksiä yrityksestä ja omasta osaamisesta.

Tekoäly tai AI (englannin sanoista artificial intelligence) on tietokone tai tietokoneohjelma, joka kykenee tekemään älykkäinä pidettäviä toimintoja. Tekoälyn tarkempi määrittely on avoin, koska älykkyyttä itsessään on vaikea määritellä. Eräässä merkityksessä tekoälynä pidetään tietokoneohjelmaa, joka suorittaa yleisesti ihmismäistä ajattelua. (Wikipedia, viitattu 9.1.2022)

Terve Aino ja Petri, kiitos että otitte aikaa haastatteluun.

Olisi mielenkiintoista tietää, miksi päädyitte näihin tehtäviin ja miksi olette innostuneita siitä?

Kiitos Aino ja Petri haastattelusta.

Oli mielenkiintoista saada tietää lisää teistä ja ajatuksistanne koskien uusia tehtäviänne redandbluessa.

Toivottavasti saamme seurata yrityksen kehitystä myöhemmin.

Aino

Olen työskennellyt digiprojektien parissa nyt neljän vuoden ajan. Meininki redandbluella vaikutti heti rennon asialliselta ja asiakkaat mielenkiintoisilta, päädyin siis hakemaan työpaikkaa. Käytännössä tämä tarkoitti myös muuttoa Turusta Helsinkiin.

AI: Kiitos Aino avoimesta vastauksesta. Voitko kertoa hieman lisää siitä, minkälaisia projekteja olet aiemmin työskennellyt ja mitkä ovat olleet suosikkiprojektejasi? Onko sinulla jonkinlaista erityisosaamista tai vahvuuksia projektityössä?

Olen ollut mukana vetämässä paljon pk-yritysten verkkouudistuksia, mutta myös suurempien yritysten verkkoprojekteja. Sydäntäni lähellä on erityisesti kulttuurialaan liittyvät yritykset sekä organisaatiot. Koen olevani parhaimmillani työskennellessäni tiiviissä yhteistyössä omien alojensa asiantuntijoiden kanssa, jolloin voin luottaa siihen, että yhdessä löydämme parhaan mahdollisen ratkaisun asiakkaan tarpeeseen.

AI: Kiitos lisätiedoista projektityökokemuksestasi ja osaamisestasi. Se kuulostaa siltä, että olet työskennellyt monipuolisesti erikokoisissa ja eri alojen projekteissa, ja sinulla on vahvaa kokemusta yhteistyöstä asiantuntijoiden kanssa. Miten olet saanut aikaan menestyksekkäitä projekteja yhteistyössä alasi asiantuntijoiden kanssa? Onko sinulla jotain erityistä lähestymistapaa tai taitoja, jotka ovat auttaneet sinua saavuttamaan hyviä tuloksia?

Itselleni tärkeää on, että vetämissäni digiprojekteissa kaikilla osapuolilla on hyvä olla ja heidän sanansa tulee kuulluksi. Pyrin työlläni tekemään muiden tiimiläisten työstä mahdollisimman vaivatonta.

Petri

Kiitos, että sain tulla redandbluelle hommiin! Yrityksen toinen perustaja, Reeta, otti minuun yhteyttä LinkedInissä ja tarjosi töitä. Asiat etenivät nopeasti ja aloitin suurella innolla uudessa tehtävässä myynti- ja talousjohtajana. Tehtävät mahdollistavat sekä minulle että redandbluelle monien osa-alueiden kehittymisen, mikä on aina motivoivaa. Haasteitakin riittää sopivasti ja tällaiset mielenkiintoiset uudet innovaatiot, kuten tekoälyn vetämä artikkelihaastattelu, pitävät hoksottimet hereillä.

AI: Kiitos vastauksestasi, Petri. Se kuulostaa siltä, että olet hyvin motivoitunut ja innostunut uudesta tehtävästäsi redandbluessa. Voitko kertoa hieman lisää siitä, miten aiot kehittää yrityksen myyntiä ja taloutta tehtävänäsi?

Minulle on tärkeää yhteistyö ja avoimuus, joten avoimen keskustelun ja uteliaisuuden kautta selvitän nykytilannetta mahdollisimman hyvin, minkä pohjalta lähden suunnittelemaan tarvittavia kehitystoimenpiteitä sekä myyntiin että talouteen. Moni asia on jo valmiiksi erittäin hyvällä mallilla, mutta ei tässä kehittyvässä yhteiskunnassa auta jäädä paikoilleen.

AI: Kiitos, Petri. Viimeisenä kysymyksenä, olisiko sinulla vielä jotain sanottavaa Redandbluen tulevaisuudesta tai tehtävästäsi yrityksessä?

Redandbluella on mielestäni todella kovaa ja monipuolista suunnitteluosaamista sekä myös tekninen osaaminen on kehittynyt viime vuosina paljon WordPress-verkkopalveluiden toteutuksessa, joten näen meidän tulevaisuuden valoisana. Siihen kun otamme vielä mukaan kasvavan digimarkkinointitiimimme, niin asiakkaat saavat meiltä kokonaisvaltaista asiantuntijapalvelua brändin ja verkkopalvelun kehittämisessä. Tällä matkalla on erittäin mielekästä olla mukana.

Lopuksi kysymme kysymyksen tekoälyltä: miten summaisit vuoden 2022? Vastaa hauskasti ja lyhyesti.

Ai: Vuosi 2022 oli kuin seikkailuajelu vuoristoradassa, jossa oli ylä- ja alamäkiä, mutta lopulta kaikki päättyi hyvin. Tai ainakin toivottavasti!