WordPress-integraatiot redandbluella vol 2

Lähes jokaiseen redandbluen toteuttamaan palveluun tulee jokin integraatio. Tyypillisiä integraatioita ovat, CRM-integraatiot sekä tapahtuma- ja tuotetiedon tuominen sivustolle.

  • Uutiset

Varaamme integraatioille aina erillisen määrittelytyöpajan, jossa selvitetään vaatimukset ja tavoitteet integraatiolle. Redandbluen teknisen toteutuksen pääsuunnittelija on vastuussa integraatioiden määrittelystä ja dokumentoinnista. Asiakas tukee redandbluen tiimiä integraatioiden suunnittelussa koordinoimalla niihin liittyvien kolmansien osapuolten osallistumista, tehtäviä ja aikatauluja.

Redandblue suosii integraatioiden toteutustavoissaan yleisiä standardeja ja olemassa olevia sovelluksia, kunhan teknologiat ja tietoturva-asiat ovat ratkaisujen osalta kunnossa ja ajan tasalla. Ratkaisujen on mahdollistettava palvelun erinomainen suorituskyky ja käytettävyys, joten jokainen integraatiotapa on validoitava huolella. Integraatiotavan valinnassa on vältettävä myös ylläpidon ja jatkokehityksen pullonkauloja, joten valintaan vaikuttaa aina tavoite ratkaisun pitkästä elinkaaresta.

Aika-ajoin on hyvä tehdä kooste siitä mitä kaikkea olemme viime aikoina tehneet, joten olkaa hyvät (tutustu myös kirjoitussarjan ensimmäiseen osaan WordPress-integraatiot redandbluella):

Grafia.fi ja Vuodenhuiput.fi – Gruppo jäsenrekisteri

Grafian jäsenrikisteri on Gruppo. Grafian jäsenet pääsevät kirjautumaan Gruppo-tunnuksilla jäsenalueelle, jossa on mm. jäsenten oman kalenterin ja blogi. Kirjautumisessa ja jäsenen profiilisivuilla hyödynnetään tietoja jäsenrekisteristä. Samaa rajapintaa käytettiin Vuoden huipuissa, jossa Grafian jäsenet voivat ilmoittaa kilpailutöitä jäsenhintaan. Vuoden huippujen kirjautumisessa ja maksutapahtumassa tarkistetaan että käyttäjällä on voimassa oleva jäsenyys Gruppo-rajapinnan kautta.

Energia.fi

Entergiateollisuuden verkkosivustolle energia.fi tuodaan sisältöjä energiauutiset.fi-sivustolta.  Sivustolta tuodaan mm. linkit asiantuntijoiden blogi-kirjoituksiin sekä uutisnostoja etusivulle. Sisällöt noudetaan ulkoiselta sivustolta, välimuistitetaan energia.fi:n WordPress-palvelimella ja näytetään sisältölistauksissa. Tietoja ei kuitenkaan tallenneta WordPressin tietokantaan.

Sessak.fi valaisinverkkokauppa – Airtable

Sessakin tuotetietojen hallinta Airtable-järjestelmässä on asiakkaan tuotetietojen hallinta. Airtablesta tuodaan ajastetussa ajossa päivitetyt tuotetiedot (tekstit, kuvat, hinnat, kategoriatiedot, käännökset) WordPressin tietokantaan WooCommerce-tuotteiksi. Käytännössä asiakas hallinnoi verkkokaupan tuotteita Airtablen päässä ja tuotetietoon tehdyt muutokset näkyvät verkkokaupassa.

Suomen kiinteistövälittäjien liitto – jäsenrekisterin ja Oikotien integraatiot

Skvl.fi -sivustolle haetaan jäsentiedot eli välitysliikkeet sekä yksittäiset välittäjät. Verkkosivustolla voi selata sekä välitysliikkeitä että välittäjiä ja hakea esimerkiksi oman alueen jäseniä. Jäsenrekisterissä jäsen voi päivittää omia tietojaan, ja ne haetaan kerran vuorokaudessa sivustolle. Jäsenrekisteri oli sivuston julkaisuvaiheessa oli

Jäsenrekisterin integraation avulla jäsenet myös kirjautuvat intranetiin intra.skvl.fi. Tämä on täysin suljettu muilta kuin jäseniltä. Jäsenrekisteristeristä tuodaan lisäksi esimerkiksi tapahtumat intraan, samoin uutiskirjeet (mailchimp) on integroitu intraan.

Lisäksi verkkosivustolla on Oikotie-integraatio, jonka avulla sivustolle haetaan näytettäväksi kaikki jäsenvälittäjien kohteet (vuokrakohteet, tontit, mökit, asunnot, metsät jne.) kaikkine tietoineen.

Kuntasivusto Hollola.fi – palvelutietovaranto PTV-integraatio

redandbluen toteuttamalla lisäosalla haetaan Hollolan kunnan sivuille suomi.fi:stä kunnan sisällöt WordPressiin, jonka jälkeen data päivitetään kerran vuorokaudessa. Sisältöjä voi nostaa sivuille erilaisilla lohkoilla, väleissä voi olla myös muita kuin PTV-sisältölohkoja.

Evankelis-luterilainen kirkko evl.fi – useita integraatioita

Kirkon verkkopalvelussa haetaan Azure AD -integraation avulla yhteystiedot omaan kustomsisältötyyppiin sekä kirjaudutaan sivustolle. Lisäksi sivustolle haetaan ePressi-palvelusta tiedotteet verkkosivustolle sekä Päivän sana omaan lohkoon.

Jamk – Azure AD

Jyväskylän ammattikorkeakoulut Help-sivustolle tehtiin Azure AD-kirjautuminen ylläpitäjille.

Juristiliitto, Journalistiliitto ja Helsingin insinöörit – tapahtumaintegraatiot

Juristiliitto.fi sekä helins.fi sivustoille haetaan tapahtumat omiksi korteiksi sivuston listausnäkymään Eventillasta. Journalistiliitolle tapahtumat tuodaan Lyytistä.

Koneen Säätiö

Aspicoren rajapinnasta haetaan apurahan saajat ja hankkeet sivustolle. Samalla apurahansaajalle tuotetaan tunnukset WordPressiin, jolloin hän saa sivustolla laajemmat oikeudet ja saa tiettyjä sisältöjä näkyviin, esimerkiksi tilavarauskalenterin, joka on vain apurahan saajien käytössä.

Scanfil

Scanfilin sivuille haetaan STT:n pörssitiedotteet omaksi koostenäkymäkseen. Tiedotteiden tulee olla sivustolla nähtävillä heti kun ne on julkaistu.

Tutustu myös kirjoitussarjan ensimmäiseen osaan WordPress-integraatiot redandbluella