Palvelu

Tunteita herättävä kuntabrändi

Vetovoimaisen kunnan brändin tulee puhutella nykyisiä ja potentiaalisia asukkaita sekä yrityksiä.

Laadukas ja omaperäinen kuntabrändi erottelee ja herättää tunteita

Kunnan erinomainen brändi luo positiivista kasvua ja fiilistä tulevaisuuden kunnalle. Hyvin hallittu brändi erottelee, jää mieleen, viestii oikeista asioista ja parhaimmillaan nostaa kuntasi uudelle tasolle. Kaupungistuminen on voimakasta: muuttoliikenne suuntautuu PK-seudulle ja Tampereelle, ja kuntien ja kuntabrändien välinen kilpailu koventunut huomattavasti viime vuosina. Suunnitellaan yhdessä sinunkin kunnallesi ajanmukainen ja tulevaisuuteen tähtäävä brändi.

Vetovoimaisen kunnan brändin tulee puhutella nykyisiä ja potentiaalisia asukkaita sekä yrityksiä. Brändin tulee erottua ja herättää tunteita, sillä brändin avulla vaikutetaan alitajuntaisesti siihen mitä kunnasta ajatellaan. Visuaaliset yksityiskohdat, muotokieli, typografia, kuvamaailma, värit sekä puhetyyli luovat mielikuvaa brändistä.

Reeta Laamo

Managing Director, Co-Founder

Puhelin: 044 362 7714
Ota yhteyttä

Brand sprint

Googlen kehittämä työkalu “Brand sprint” on tehokas ja perusteellinen tapa käynnistää kuntabrändin uudistusprojekti. Brand sprintin etuja ovat tehokkuus ja hyvin hallittu päätöksenteko. Prosessin avulla brändinrakennuksen kulmakivet saadaan hiottua kuntoon jopa alle viikossa. Tärkeänä tekijänä kaikki osallistujat on osallistetaan projektissa, ja viikon lopussa tiimillä on selkeä kuva kunnan brändin ytimestä.

Tutustu tarkemmin Brand sprint -työskentelyyn.

Kuntailme digitaaliseksi

Hyvä kuntailme tulkitsee kunnan strategiaa. Ilme näyttää, mihin kunta uskoo, mitä se tekee ja miksi. Hyvä kuntailme on tunnistettava, mieleenpainuva ja erottuu kilpailijoista edukseen. Kuntailme paketoidaan moderniin digitaaliseen graafiseen ohjeistoon. Tilaa meiltä:

  • logosuunnittelu
  • saavutettava typografia ja väripaletti
  • kuvakonseptin suunnittelu
  • kuvitus- ja kuvauspalvelut
  • Digitaalinen graafinen ohjeisto

Referenssit

Sallan kunnan brändiuudistus

”Alun konseptointityöpaja auttoi selkeyttämään tavoitteet ja toiveet sekä meille että redandbluelle. Redandblue kuunteli ja ymmäsi meitä hyvin. Yhteydenpito oli mutkatonta ja asiat hoidettiin ketterästi. Henkilöt olivat aina tarvittaessa tavattavissa. Erityiskiitos siitä, että sai asioida suoraan suunnittelijan kanssa. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, kiitokset vielä huipusta työstä!”

Salla on Suomen nopeiten kasvava matkailukohde, joka on tunnettu rohkeasta sloganistaan “Middle of nowhere”. Sallassa on maailman puhtain vesi, ja puhtautta halutaan vaalia. Redandblue uudisti Sallan brändin ja kuvamaailman. Brändiuudistus aloitettiin brand sprint -työpajasarjalla, jonka pohjalta tehtiin visuaalinen uudistus. Brändikuvia kuvattiin eri vuodenaikoina tukemaan matkailubrändiä vuoden ympäri.

-Kati Vesalainen, matkailukoordinaattori, Sallan Kunta

Katso koko case ›

Ami-säätiön uusi brändi ja verkkopalvelu

Ami-säätiön tarkoituksena on parantaa erityisesti Helsingin seudun kilpailukykyä, seudulla toimivien työyhteisöjen ja yksilöiden edellytyksiä menestyä työelämässä ja sen muutoksessa sekä seudun työmarkkinoiden toimivuutta.

Työ aloittettiin brändityöpajalla, jonka avulla määrittelimme Amin position säätiöiden kentällä. Määrittelytyön jälkeen suunnittelimme Amille näyttävän identiteetin, joka erottuu ja viestii visuaalisin keinoin Amin brändistä. Kuvakonseptin osalta päädyimme luomaan abstrakeja kuvia, jotka tilanteiden tai asioiden kuvaamisen sijaan pyrkivät herättämään katsojassa aikaan ajatuksia ja tunteita.

Katso koko case ›

Miksi valita redandblue kunnan brändin uudistamiseen?

Redandbluella on hioutunut prosessi brändiuudistuksen läpiviemiseen. Projekti alkaa Brand Sprint- -työpajasarjalla, jossa määritellään brändin persoona ja tone-of-voice. Visuaalinen uudistus pohjautuu brand sprintissä saatuun briefiin.

Redandbluella brändi-identiteettiin kuuluu logon, värien ja typografian lisäksi myös kuvakonsepti. Kuvakonsepti määrittää brändikuvien, kuvitusten, infografiikan ja mahdollisten ikonien tyylin. Pystymme tuottamaan redandbluella sisäisesti maailmanluokan kuvituksia ja kuvatuotantoja erilaisiin kuvatarpeisiin.

Redandbluella on kokemusta jo yli kymmenen vuoden ajalta erilaisista brändi- ja yritysilmeprojekteista. Pystymme toimittamaan laadukasta jälkeä erilaisiin tarpeisiin jouhevalla projektimallilla ja korkealla asiakastyytyväisyydellä.

Redandbluen suunnittelijat ovat alalla palkittuja (Vuoden Huiput, Grand One, Awwwards) kokeneita asiantuntijoita. Redandbluen suunnittelijat toimivat tiimissä ja suunnitteluluonnoksia iteroidaan tiimin kesken, jolloin lopputulos aina useamman kuin yhden henkilön näkemys.

Ota yhteyttä

Kysy lisää – me vastaamme

Reeta Laamo

Managing Director, Co-Founder
Puhelin 044 362 7714
Sähköposti reeta@redandblue.fi

Yhteydenottolomake (Brändäys ja yritysilme)

Nimi(Pakollinen)
Kirjoita kenttään sähköpostiosoitteesi
Voit jättää halutessasi puhelinnumeron yllä olevaan kenttään.
Kirjoita lyhyt viesti (vapaaehtoinen). Viestisi pohjalta pääsemme nopeammin jatkamaan juttua kanssasi.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.