Web-analytiikka ja kävijäseuranta - Datapohjaisen kehityksen kivijalka

Datapohjaisen kehityksen kivijalka
web-analytiikka ja kävijäseuranta

Web-analytiikka on prosessi, jossa kerätään ja tulkitaan verkkosivustojen käyttöön liittyviä tietoja. Tarkoituksena on ymmärtää käyttäjien käyttäytymistä ja toimintaa verkkosivujen kanssa. Tämä auttaa yrityksiä ja organisaatioita mittaamaan suorituskykyä sekä optimoimaan sivustojen toimintaa.

Menestyksekäs web-analytiikka vaatii selkeät tavoitteet, ymmärrystä työkaluista sekä mittareista ja laadukasta, tietosuojalakien mukaista datankeruuta.

Meillä on vuosien kokemus web-analytiikan ja kävijäseurannan suunnittelusta, rakentamisesta, kehittämisestä ja visualisoinnista. Osaamme ehdottaa oikeita työkaluja ja voimme myös perehdyttää asiakasta työkalujen käytössä. Asiakkaihimme kuuluu B2B- ja B2C-yrityksiä, verkkokauppoja, kuntia sekä säätiöitä ja muita non-profit-toimijoita.

Katso myös muut kasvumarkkinoinnin palvelumme.

Apunasi projektin joka vaiheessa

Autamme kartoittamaan projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet tarjouksen taustatiedoksi.

Yhteystiedot

Paavo Virta

Head of Growth Marketing

040 530 1233

Mitä web-analytiikka mahdollistaa?

Web-analytiikan avulla voidaan seurata esimerkiksi: 

  • Sivujen vierailumääriä ja vierailujen ajallisia kestoja
  • Kävijöiden kulun polkuja sivustolla
  • Sivuston liikenteen lähteitä
  • Painikkeiden klikkauksia  
  • Lomakkeiden lähettämisiä
  • Verkkosivun vikoja
  • Liikenteen orgaanisuutta
  • Kehitystavoitteiden saavuttamista

matomo analytics, web-analytiikan työkalu

Web-analytiikan työkalut

Yleisimmin käytettyjä analytiikan työkaluja ovat muun muassa:

Google Analytics

Markkinajohtaja. Ilmainen työkalu, joka keskustelee saumattomasti muiden Googlen työkalujen kanssa. Työkalu tarjoaa monipuolisia mittareita ja raportteja.

Lue kirjoituksemme Google Analytics 4:stä.

 

Matomo

Tietosuojan edelläkävijä. Perusversio on ilmainen. Avoimeen lähdekoodiin perustuva työkalu, joka tarjoaa mahdollisuuden kerätä anonymisoitua käyttäjädataa ilman evästeitä. Data pysyy EU:n sisällä, tai se voidaan jopa asentaa omalle palvelimelle. Työkalu tarjoaa monipuolisia mittareita ja raportteja. Sopii erityisen hyvin julkisen sektorin ja erityisesti valtionhallinnon toimijoille.

Lue kirjoituksemme Google Analyticsin ja Matomon eroista.

 

Piwik Pro

Matomon lähdekoodiin perustuva maksullinen kilpailija. Piwik keskittyy enemmän yritystason tarpeisiin, kuten laajaan tukeen ja asennusapuun. Työkalu tarjoaa monipuolisia mittareita ja raportteja. Sopii Matomon tavoin hyvin julkisen sektorin toimijoille.

 

Mittaussuunnitelman laatiminen

Mittaussuunnitelman avulla varmistetaan, että kerätty data on relevanttia ja analytiikkaa hyödynnetään tehokkaasti tavoitteiden saavuttamiseksi.
Mittaussuunnitelmassa määritellään tavoitteet, valitaan oikeat työkalut sekä luodaan kriittiset mittarit ja konversiot.

Kerätyn datan visualisointi

Analytiikkatieto on usein monimutkaista. Datan visualisointi graafien ja taulukoiden avulla auttaa hahmottamaan ja viestimään tuloksia selkeämmin.

Datan visualisointiin käytämme Googlen Looker Studio -työkalua. Looker Studion avulla voi yhdistää erilaisia datalähteitä, suorittaa monipuolisia analytiikkahakuja sekä muokata ja räätälöidä visuaalisia raportteja ja koontinäkymiä. Looker Studio helpottaa monimutkaisten tietojoukkojen ymmärtämistä ja esittämistä.

Katso myös muut digimarkkinoinnin palvelumme.

web-analytiikka redandblue

Aloitetaanko yhteistyö? Ota yhteyttä

Tutustu myös muihin palveluihimme

Digimarkkinointi

Digimarkkinointi

Keräämme ymmärrystä datasta, ja luomme uutta kasvua sen pohjalta. Teemme digimarkkinoinnin lisäksi mittaussuunnitelmia sekä optimoimme palveluita.

Lue lisää
Verkkopalvelu

Verkkopalvelu

Tarjoamme kaikki tarpeelliset ratkaisut koko verkkopalvelun elinkaarelle. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet laadukkaita verkkopalveluja asiakkaillemme yli kymmenen vuoden ajan.

Lue lisää
Brändäys ja muotoilu

Brändäys ja muotoilu

Tuomme näkyväksi sen, mikä organisaatiossasi on kiinnostavaa ja erilaista. Teemme yritysilmeitä, graafista suunnittelua, valokuvia sekä kuvituksia.

Lue lisää