Kasvumarkkinointi – tärkeimmät työkalut kasvun rakentamiseen

  • Uutiset

Kasvumarkkinointi, tai growth marketing, on lähestymistapa markkinointiin, joka keskittyy koko asiakkaan elinkaaren optimointiin aina tietoisuuden herättämisestä sitoutumiseen ja suositteluihin. Tässä muutamia pääkohtia, jotka korostavat kasvumarkkinoinnin merkitystä yritykselle:

Kasvumarkkinoinnin edistämiseen on valtavasti erilaisia tapoja ja työkaluja. Asiakasymmärrys auttaa valitsemaan potentiaalisia kanavia testaukseen, jonka jälkeen taas data näyttää, ovatko ne laajentamisen arvoisia. Ensiksi toki pitää huolehtia, että hyödyllistä dataa kertyy ja tarvittavat mittarit on rakennettu.

Kasvumarkkinointi ja sen monet työkalut

Työkaluja, joita kasvumarkkinoinnissa voidaan käyttää on paljon ja nekin kehittyvät päivä päivältä. Tässä muutamia nostoja. 

Google Analytics 4 (GA4)

GA4 eli Google Analytics 4 on päivitetty versio Google Analytics -analytiikkatyökalusta. Se tarjoaa aiempaan versioon (Universal Analytics) nähden syvällisempää tietoa käyttäjien käyttäytymisestä verkkosivuilla ja sovelluksissa. GA4:ssä on parannettu käyttäjäseuranta, tapahtumien seuranta ja käyttäjäsegmentointi. Lisäksi se tukee monikanavaista seurantaa, mikä tarkoittaa, että voit paremmin ymmärtää käyttäjien vuorovaikutusta eri kanavien välillä. 

Piwik Pro

Piwik Pro on tietoturvallinen ja kehittynyt web-analytiikkaohjelmisto, joka mahdollistaa myös evästeettömän seurannan. Piwikin data on omassa omistuksessa, joten palvelu antaa käyttäjille enemmän hallintaa ja läpinäkyvyyttä kerättyihin tietoihin.

Matomo Analytics

Matomo Analytics on kokonaisvaltainen analytiikkatyökalu monenlaisille verkkopalveluille. Se eroaa muista analytiikkatyökaluista, kuten Google Analyticsista, avoimen lähdekoodin luonteensa osalta. Matomolla on vahva painopiste yksityisyyden suojassa – data on omassa omistuksessa joko omilla palvelimilla tai Euroopassa. Se antaa käyttäjille enemmän hallintaa ja läpinäkyvyyttä kerättyihin tietoihin.

Microsoft Clarity

Microsoft Clarity tarjoaa kävijäanalytiikkaa ja käyttäjäkokemustietoa. Sen lämpökartat auttavat ymmärtämään, miten sivusto toimii ja mistä käyttäjät klikkailevat – tai missä he putoavat pois.

Avainsanatutkimus ja hakukoneoptimointi SEO

Avainsanatutkimus ja hakukoneoptimointi (SEO) ovat olennainen osa verkkosivuston näkyvyyden parantamista hakukoneissa. Huolellisesti tehty tutkimus auttaa onnistumaan niin SEO:ssa kuin hakusanamainonnassa. Hyviä työkaluja avainsanatutkimuksen tekemiseen on useita. Osa niistä on hintavia ja osalla voi tehdä jonkin verran jopa täysin ilmaista tutkimusta. Työkaluja ovat mm.

Google Tag Manager

Google Tag Manager on työkalu, joka helpottaa verkkosivustojen seurantatunnisteiden hallintaa ja lisäämistä ilman suoraa koodimuutosta sivuston lähdetekstiin. Tässä muutamia keskeisiä piirteitä. Sen avulla voidaan rakentaa ja räätälöidä tärkeitä mittareita, jotka auttavat seuraamaan verkkopalvelun tavoitteisiin pääsyä. 

Google Search Console

Search Console on ilmainen työkalu, jonka avulla voit seurata, kehittää ja raportoida verkkopalvelun orgaanista näkyvyyttä ja liikennettä Googlen hakutuloksissa. Se tarjoaa arvokasta tietoa siitä, miten Google indeksoi ja näyttää sivustosi hakutuloksissa. Kaiken kaikkiaan Google Search Console on välttämätön työkalu verkkosivuston omistajille ja digimarkkinoinnin kehittäjille, jotka haluavat optimoida sivustonsa näkyvyyttä hakutuloksissa ja varmistaa, että se toimii parhaalla mahdollisella tavalla Googlen hakukoneessa.

Google Looker Studio

Looker Studio on datavisualisoinnin työkalu, joka auttaa organisaatioita tekemään päätöksiä datan perusteella. Looker Studioon voidaan tuoda data useista eri tietolähteistä ja räätälöidä metriikat, jotka palveleva esimerkiksi yrityksen markkinointia, myyntiä ja yritysjohtoa. Monipuoliset datan visualisoinnin työkalut auttavat käyttäjiä hahmottamaan ja ymmärtämään tietoja paremmin. 

Google Ads -hakusanamainonta

Google Ads -hakusanamainonta on tehokas tapa markkinoida tuotteita tai palveluita Googlen hakutulosten yhteydessä. Mainostaja valitsee avainsanat, jotka liittyvät heidän tarjontaan, ja asettaa budjetin mainosten näyttämiseen näiden avainsanojen hakujen yhteydessä.

Google Performance Max -mainonta

Google Performance Max -mainonta on edistynyt mainonnan muoto Google Ads -alustalla. Se perustuu koneoppimiseen ja automaatioon tavoitteenaan optimoida mainonnan suorituskykyä eri Google-verkostoissa. Tämä voi kattaa Display-verkoston, YouTube-mainonnan, Discover-feedin ja Gmail-mainonnan.

Google Display -mainonta

Google Display -mainonta on mainosmuoto, joka näkyy Google Display -verkostossa, joka kattaa laajan valikoiman verkkosivustoja, mobiilisovelluksia ja muita digitaalisia alustoja. Tämä mainonnan muoto sisältää kuvamainoksia, responsiivisia mainoksia, teksti-ilmoituksia ja muita visuaalisia elementtejä.

YouTube-mainonta

YouTube-mainonta tarjoaa mahdollisuuden tavoittaa suuria yleisöjä visuaalisen sisällön avulla. Mainostajat voivat kohdentaa mainoksiaan demografisten tietojen, käyttäytymisen ja kiinnostusten perusteella. Tämä muoto sopii erityisesti bränditietoisuuden lisäämiseen ja sitouttamiseen visuaalisesti houkuttelevilla mainoksilla.

LinkedIn-mainonta

LinkedIn-mainonta mahdollistaa tarkan kohdentamisen ammatillisten tietojen, kuten tehtävänimikkeiden, yrityskoon, toimialan ja muiden tietojen perusteella. Se on tehokas tapa tavoittaa liiketoiminnan päättäjiä, ammattilaisia ja potentiaalisia työnhakijoita.

Facebook-mainonta

Facebook-mainonta tarjoaa tarkan kohdentamisen demografisten tietojen, kiinnostusten ja käyttäytymisen perusteella. Se on tehokas tapa tavoittaa laajoja yleisöjä ja vuorovaikuttaa käyttäjien kanssa visuaalisesti houkuttelevien mainosten avulla.

Instagram-mainonta

Instagram-mainonta on osa Facebookin mainosalustaa, ja se tapahtuu Instagramin sosiaalisen median alustalla. Instagram-mainonta mahdollistaa tarkan kohdentamisen demografisten tietojen, kiinnostusten ja käyttäytymisen perusteella. Se on erityisen tehokas visuaalisten brändiviestien jakamiseen ja yleisöjen sitouttamiseen trendikkäällä ja houkuttelevalla tavalla.

X (Twitter) -mainonta

Twitter-mainontaa voi kohdentaa mainoksiaan demografisten tietojen, kiinnostusten ja käyttäytymisen perusteella. Twitter on kustannustehokas tapa nostaa tärkeitä teemoja esille ja tavoittaa päättäjiä.

Pinterest-mainonta

Pinterest-mainonta mahdollistaa tarkan kohdentamisen käyttäjien kiinnostusten, hakujen ja demografisten tietojen perusteella. Se on erityisen tehokas brändien markkinoinnissa, inspiraation tarjoamisessa ja tuotteiden esittelyssä visuaalisesti houkuttelevalla tavalla.

Uutiskirje- ja markkinoinnin automaatiotyökalut

MailChimp on kustannustehokas työkalu uutiskirjeiden lähettämiseen ja kevyen markkinoinnin automaation tekemiseen. Samaan tarkoitukseen löytyy monia muitakin kustannustehokkaita vaihtoehtoja kuten mm. Klaviyo.

Kasvumarkkinointi lyhyesti

Digitaalisen markkinoinnin ja web-analytiikan maailma on jatkuvassa muutoksessa, joten strategiat, jotka toimivat yhtenä päivänä, voivat olla vähemmän tehokkaita seuraavana päivänä. Siksi on hyvä, että työkalupakkiin kuuluu kattava valikoima ratkaisuja, joilla voidaan lisätä asiakasymmärrystä ja tavoittaa kohderyhmät.